Hornozemplínska knižnica bude vzdelávať seniorov v oblasti IT

03.02.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 3. februára (TASR) - V priestoroch mestského Domu kultúry vo Vranove sa od 9. februára začne realizovať projekt s názvom Knižnica ako vzdelávacie a informačné centrum pre seniorov.
Jeho zámerom je prostredníctvom účasti na zaujímavých školeniach, prednáškach, besedách a rôznych náučných podujatiach v priebehu roka vzdelávať staršiu generáciu občanov.
Hornozemplínska knižnica bude ponúkať svoje služby bezplatne. S technickou stránkou prípravy projektu sa začalo v januári tohto roka, rôzne vzdelávacie aktivity sú následne naplánované na mesiace február až máj 2010. \"Okrem počítačových školení sme pre seniorov pripravili napríklad tréning pamäte, stretnutia so spisovateľmi, prednášky o zdravom spôsobe života či stretnutie s europoslancom, \" informovala pracovníčka Hornozemplínskej knižnice Mária Perejdová.
Organizátori projektového zámeru, ktorý sa oficiálne uvedie do života v utorok 9. februára, pozývajú v tento deň do priestorov mestského Domu kultúry dôchodcov na diskusiu k téme Knižnice a seniori, seniori a výpočtová technika. Podľa Perejdovej slov bude pre záujemcov o svet informačných technológií vytvorený priestor na to, aby sa naučili pracovať s počítačom a internetom. \"Už teraz máme prihlásených asi 12 ľudí, ktorí budú tvoriť jednu skupinu, predpokladáme však, že bude nutné kvôli záujmu vytvoriť ďalšiu, \" konštatovala Perejdová. Cyklus jednotlivých počítačových školení sa začína 11. februára.
Realizáciu projektu sa podarilo naštartovať s pomocou prostriedkov od sponzora v hodnote 1929 eur. Tie budú použité na nákup počítača, dataprojektoru, 12 kusov stoličiek s pracovným pultom pre písanie, kancelárskeho materiálu. Zároveň sa z nich bude financovať odmena vyučujúcim lektorom.
 

Vyberte región